miercuri, 8 octombrie 2014

Societăţile secrete din SUA şi Noua Ordine Mondială

Societăţile secrete din SUA şi Noua Ordine Mondială
Controlul sferei politice
Cele mai importante societăţi secrete din SUA, cu o mare influenţă în rândul Administraţiei americane, sunt: Comisia Trilaterală, CFR(Council on Foreign Relations),Skull and Bones, Bilderberg şi de asemenea organizaţia britanică, Royal Institute of International Affairs(creată în 1919 şi asociată cu CFR, pentru a lega interesele înaltei clase britanice cu cele de politică externă a SUA).
Mesele Rotunde, aşa cum au fost  denumite iniţial primele adunări ale vechilor societăţi secrete, au la bază regulile ordinului  iluminaţilor şi a celui  masonic. Aceste Societăţi secrete sunt  constituite dintr-un labirint întreg de companii, instituţii, bănci şi aşezăminte educaţionale. Obiectivul acestor grupuri secrete compuse din membri ce au acumulat averi imense din exploatarea resurselor naturale(aur diamante, petrol), activităţi bancare şi chiar trafic de droguri, este să deţină controlul în lume asupra politicii monetare şi fiscale şi de asemenea asupra conducerii politice, oriunde s-ar afla. În ceea ce priveşte societatea, membri acestor grupuri secrete consideră că oamenii nu ar trebui să aibe drepturi egale. Aceştia trebuie să-şi arate superioritatea faţă de ceilalţi membrii ai comunităţii umane.
CFR(Council on Foreign Relations) este acuzată că ar avea legături cu frăţia secretă a Ordinului Craniul şi oasele(Skull and bones), înfiinţată la Universitatea Yale,în 1832 de Generalul William Huntington Russell şi Alphonso Taft(tatăl preşedintelui american, William Howard Taft). Din acest ordin sunt suspectaţi că fac parte membrii familiei Bush(de la preşedintele George H.W.  Bush până la fiul său,preşedintele George W. Bush). Sunt în jur de 20 de familii de magnaţi americani care se consideră că fac parte din această societate secretă. Multe familii s-au unit între ele prin căsătorii, pentru a asigura dominaţia genetică în lume, aşa cum declară cei care  cercetează posibile teorii ale conspiraţiei. Nepotismul este de asemenea foarte răspândit în astfel de organizaţii, unde membrii şi-au creat adevărate linii de succesiune la funcţiile de conducere. Treptat, grupul Skull and Bones a devenit ca un fel de agenţie de recrutare pentru Administraţia americană, atât pentru republicani cât şi pentru democraţi. Ordinul Skull and Bones este văzut ca fiind în centrul eforturilor elitelor  “clandestine” americane, ce urmăresc  instaurarea unei Noii Ordini Mondiale.
O altă formă de promovare a agendei globalizării sunt fundaţiile înfiinţate de aceste societăţi secrete, fie că vorbim de Comisia Trilaterală, Consiliul pe Relaţii Externe(CFR), Bilderberger sau Skull and Bones. Un exemplu de asfel de fundaţie (scutită de taxe) este Aspen Institute, fondat în 1940 de  Walter Paepcke(un industriaş din Chicago), Robert Maynard Hutchins(preşedinte al Universităţii din Chicago, fondată cu ajutorul financiar al familiei Rockefeller), Mortimer Adler(filozof) şi Henry Luce(director al revistelor Time şi Life şi de asemenea membru al CFR şi Skull and Bones). La seminariile şi conferinţele organizate la Aspen Institute, participă adesea preşedinţi de stat, premieri, filozofi, parlamentari şi consilieri, jurnalişti, activişti precum şi mai mulţi preşedinţi de companii multinaţionale aflate în primele 500 din lume.
Institute for Policy Studies(IPS),fondat de Richard Barnett şi Marcus Raskin în 1963, este un alt exemplu de organizaţie umbrelă care include diverse grupuri politice americane din întreg spectrul politic. IPS a conturat şi reconturat atât politica internă cât şi externă a Washingtonului, în concordanţă cu viziunile expuse de Council on Foreign Relaţions şi Skull and Bones.
Puterea banilor
Puterea banilor este cel mai bine demonstrată de familia de bancheri, Rothschild(evrei aşkenazi de origine germană), care şi-a obţinut o mare parte din avere pe baza banilor delapidaţi de la William I Elector al Hesse, în timpul Războiului de Independenţă american. Încă de la început, familia Rothschild a ştiut să valorifice apropierea de politicieni, cei care nu determinau doar deficitul bugetar intern, ci şi  politica internă şi externă. Au ştiut să-şi stabilească relaţii cu toate personalitaţile politice proeminente din perioada victoriană(Lord John Russell, Lord William Gladstone, Benjamin Disraeli, Arthur Balfour, Joseph Chamberlain, şi Lord Randolph Churchill, tatăl lui Winston Churchill). În cele din urma au obţinut inclusiv un titlu  de baron de la Regina Victoria a  Marii Britanii, în 1885.
Atunci când s-a pus problema ca sistemul financiar american să aibe la bază instituţii bancare, Thomas Jefferson, unul dintre părinţii fondatori ai SUA, s-a opus. Jefferson declara despre bănci faptul că, nu fac altceva decât să răspândească o escrocherie pe scară largă, cu efecte pentru generaţiile viitoare. Pentru el, politica băncilor de încurajare excesivă a îndatorării, sub numele său de finanţare, nu era altceva decât o formă de înrobire a populaţiei. Jefferson se opunea inclusiv existenţei unei bănci centrale, controlată de bancheri privaţi, considerând că puterea de emitere a monedei ar trebui să fie luată de la banci şi redată cetăţenilor. Thomas Jefferson considera că dobânzile şi alte taxe percepute de bănci cetăţenilor sunt o formă de corupţie, având în vedere că banii încasaţi sporesc profiturile unor grupuri de indivizi( „cămătărie” legală).
O altă problemă este că statul ajunge să finanţeze o parte din capitalul băncilor private, sub riscul de a pierde bani, în cazul în care instituţia bancară ajunge falimentară. Practic, bancherii ajung să primească bani de la guvern, pentru ca să le meargă afacerile mai bine. Astfel, rezerva monetară a SUA ajunge să fie controlată de instituţii private, după bunul lor plac. Pană la urmă, să ajungi să şantajezi statul pe banii săi, este o afacere profitabilă. E de notat faptul că Federal Reserve System a apărut abia în 1913, în urma asocierii celor doi magnaţi americani, J.P. Morgan şi John D. Rockefeller. În ceea ce priveşte familia Morgan, dreptatea şi onestitatea au jucat un rol nesemnificativ în practicile lor de afaceri. Se motiva faptul că această instituţie va reuşi să combată atacurile speculative de pe piaţa financiară. Aşa a ajuns Federal Reserve Bank să creeze perioade alternative inflaţioniste sau deflaţioniste.
Puterea banilor a ajuns în final să instaleze în SUA, un guvern din umbră.Chiar dacă se numeşte Rezerva Federală , instituţia financiară este doar formal controlată de guvernul american. Chiar dacă îndeplineşte rolul de bancă centrală,Federal Reserve este în realitate o instituţie privată deţinută de băncile care o alcătuiesc, care la rândul lor sunt controlate de investitori privaţi. Eventualele pierderi ale acestor bănci au ajuns să fie acoperite de cetăţenii americani plătitori de taxe.Datoria publică a ajuns să însemne profit pentru instituţiile bancare. Ca urmare, nu e de mirare că SUA a ajuns o naţiune îndatorată, iar modelul de “succces” e exportat la nivel global. Mecanismul în care datoriile sunt transformate în profituri pare complicat pentru cetăţeanul obişnuit, dar asta era şi ideea bancherilor atunci când l-au pus la punct. Statele au ajuns să fie datoare băncilor. Cu cât datoria e mai mare, cu atât profitul este mai mare pentru instituţia bancară. După cum declara Henry Ford, „dacă omul de rând ar fi înţeles cum funcţionează în realitate sistemul bancar şi monetar, ar izbucni revoluţii în fiecare zi”. Să faci mulţi bani e ca un ritual de incantaţie, aşa că nu oricine îl cunoaşte.
De când s-a renunţat la etalonul aur, creşterea masei monetare, fără acoperire în bunuri şi servicii, nu a făcut altceva decât să întreţină o criză inflaţionistă.
Bancheri, precum cei din familia Rothschild, au învăţat rapid că pot manipula valoarea banilor prin controlul masei monetare aflate în circulaţie.Deprinzând “magia” de a transforma datoriile în profit, aceste familii influente şi-au construit adevărate imperii financiare. Cu banii obţinuţi, aceştia şi-au cumpărat titluri nobiliare şi apoi au trecut la manipularea clasei  politice. Aşa cum declara Mayer Rothschild( cel care a pus bazele imperiul financiar al familiei):Permiteţi-mi să controlez banii unei naţiuni şi nu-mi va păsa cine face legile. Familia Rothschild a avut 4 ramuri implicate în constituirea imperiului financiar:ramura britanică, franceză,austriacă şi napoletană.
Mass-media, o unealtă în mâna societăţilor secrete
Guvernarea din umbră a acestor societăţi secrete nu putea fi însă neînsoţită şi de cotrolul exercitat asupra mass-mediei, care chiar dacă nu operează în secret, are nişte structuri interne de cele mai multe ori netransparente. De cele mai multe ori, atenţia publicului este canalizată către subiecte mai puţin importante, atunci când sunt în desfăşurare nişte evenimente de mare impact. Un exemplu ar fi atitudinea presei din perioada Administraţiei Clinton, care s-a concentrat în a prezenta publicului scandalul sexual în care era implicat preşedintele, şi mai puţin acţiunile  în care era implicată administraţia aflată sub influenţa  Comisiei Trilaterale.
De cele mai multe ori, jurnaliştii sunt obligaţi să selecteze ştirile care convin agenţiei de ştiri. Modul de interpretare a unui subiect trebuie de asemenea să fie în concordanţă cu opinia patronului trustului de presă. Membrii acestor societăţi secrete ştiu cel mai bine faptul că informaţia înseamnă putere, iar de aceea vor să prezinte publicului (care în medie petrece destule ore pe zi citind o publicaţie, urmărind o emisiune  TV, ori ascultând o transmisie radio) doar ceea ce le convine. Cu cât publicul e mai ignorant, cu atât este mai uşor de manipulat. După 1990, numărul trusturilor de presă  a cunoscut o creştere accelerată atât SUA, cât şi în statele europene. Televiziunile şi publicaţiile mai mici tind să fie absorbite de corporaţiile mass-media controlate de oameni de afaceri, membrii ale acestor societăţi secrete. O altă problemă este legată şi de reţelele de distribuţie la care apelează unele edituri. Cărţile pe teme controversate tind să întâmpine probleme atunci când sunt trimise  către distribuţie.CFR şi Comisia Trilaterală nu pierd ocazia să-şi pună în uz influenţa. Dacă publică ştirea greşită, un jurnalist îşi poate pierde sursa de încredere, ce vine din interiorul insituţiilor guvernamentale, sau chiar slujba. Când vine vorba de profitul obţinut pe baza ratingului,  obiectivitatea mass-mediei  dispare.
Războiul şi controlul destinelor naţiunilor
Un alt interes al societăţilor secrete este să întreţină conflicte în lume, prin împărţirea statelor pe tabere rivale. Antagonismul este promovat de asemenea şi la nivel de comunităţii umane, între bogaţi şi săraci.
Păstrarea războiului ca formă principală de concurenţă între state este una dintre cele mai importante priorităţi de pe agenda societăţilor secrete, precum Comisia Trilaterală, CFR, Skull and Bones sau Grupul Bilderberger.  Această atitudine belicoasă este subliniată cel mai bine de Raportul  de la Iron Mountain elaborat în 1961, de o serie de oficiali din Administraţia Kennedy, care nu erau de acord cu politica preşedintelui, de încheiere a Războiului Rece.Este vorba de McGeorge Bundy (CFR, Bilderberger,  Skull and Bones), Robert McNamara (Trilateralişti,CFR, şi  Bilderberger) ,Dean Rusk (CFR şi Bilderberger). Raportul, care trebuia să rămână secret, a ajuns să fie adus în atenţia opiniei publice de un dezertor din cadrul grupului, cunoscut sub pseudonimul „John Doe”. Documentul este publicat în 1967, de către Dial Press.
Conform acestui raport obţinut dintr-o scurgere de informaţii, războiul este descris ca fiind sistemul social de bază, în care orice alte moduri de organizare socială secundară intră în conflict. Este sistemul care a guvernat cele mai puternice societăţi umane, aşa cum este şi astăzi. Pentru autorii raportului citat, războiul este atât necesar, cât şi dezirabil. El este factorul stabilizator esenţial pentru economiile moderne
Raportul de la Iron Mountain declară că eliminarea războiului implică eliminarea suveranităţii naţionale şi a noţiunilor tradiţionale de stat-naţiune. De asemenea, războiul este considerat ca fiind cea mai bună metodă de eliminare a claselor sociale nedorite. Este vorba de faptul că, o clasă socială privilegiată are dreptul să dispună de toate resursele unui teritoriu, şi să elimine toate celelalte clase sociale considerate inferioare.
În concluzia documentului, se declară faptul că războiul trebuie în continuare păstrat ca sistem , acest lucru fiind posibil doar prin înfiinţarea de instituţii care să consolideze controlul social. Inamicii potenţiali ai acestui sistem  trebuie să fie ţinuţi sub supraveghere.
Printre elementele substitutive ale funcţiei războiului se regăseşte şi dezvoltarea unei forme de sclavie modernă”. Acest termen  se potriveşte cu ceea ce fac unele corporaţii, atunci când folosesc forţă de muncă din închisori, în special pentru posturi ce nu necesită calificări speciale. De asemenea,o altă formă de sclavie modernă”, de această dată consimţită, sunt angajările pe salarii foarte mici. În acest caz,angajatul nu poate renunţa la slujbă, oricât de inatractivă ar fi, deoarece este silit să-şi achite propriile datorii la creditori.
Un alt element substitutiv al războiului, menit să controleze reproducerea populaţiei, este extinderea cercetărilor de ameliorare genetică a individului(eugenie), controlul de sarcină şi avortul. Familiile foarte bogate, precum Rockefeller, se simţeau superioare din punct de vedere rasial şi vreau să-şi apere prin orice mijloace această superioritate, apelând inclusiv la cercetări în domeniul geneticii, pentru a controla reproducerea populaţiei mondiale(„igiena genetică”).
Căutarea de inamici fictivi(de genul lui Saddam Hussein, Muammar Quaddafi, Slobodan Milosevic) este un alt element destinat întreţinerii unui război permanent. Unul dintre aceşti inamici fictivi ai SUA, şi anume Saddam Hussein, a fost chiar finanţat de administraţia americană pentru a cumpăra arme, în timpul conflictului dintre Irak şi Iran. Practic, SUA a încurajat indirect Irakul, să invadeze Kuweitul în 1990, atunci când nu a apelat la nici o acţiune de descurajare, cel puţin diplomatică. Familia Bush, cea care a făcut afaceri de milioane de dolari cu Saddam Hussein, nu era străină de planurile sale de anexare a Kuweitului. Nu era prima dată, când administraţia americană a ezitat să acţioneze chiar dacă era bine informată de planurile inamice. Războiul din Coreea a izbucnit tocmai datorită faptului că Administraţia Truman  a refuzat să înarmeze corespunzător Coreea de Sud, chiar dacă era informată de planurile de reunificare puse la punct de liderul nord-coreean, Kim-Il-Sung. Doar geniul militar al generalului Mac Arthur este cel care va limita catastrofa din peninsula Coreeană.
Să ajungi să crezi că aceste societăţi secrete au ca scop crearea deliberată a unor războaie, e destul de greu. Războiul din Vietnam,unul dintre cele mai mari eşecuri ale politicii externe americane, poate fi însă cel mai relevant exemplu. Cei care au întocmit raportul de la Iron Mountain sunt în acelaşi timp şi autorii lui. Schema implicării SUA în Vietnam se aseamănă cu o strategie de manipulare des întâlnită: crearea unei probleme(Viet Cong sprijinit de Vietnamul de Nord),oferirea soluţiei(creşterea continuă a numărului de soldaţi americani pentru protejarea Vietnamului de Sud), întocmirea unei sinteze(hegemonia SUA în Asia de Sud-Est).
Preşedintele Kennedy nu a agreat nici o propunere venită din partea CFR( prin Robert McNamara, secretarul Apărării),  care era interesată de instaurarea dominaţiei americane în Indochina. Kennedy a refuzat chiar şi trimiterea de trupe în Laos, pentru al sprijini pe Generalul Phoumi Nosavan, sprijinit de CIA şi de întreaga Administraţie Eisenhower. Această distanţare a preşedintelui de practicile precedentei administraţii, a creat o stare de tensiune în rândul diplomaţilor care aveau legături cu diferitele organizaţii ce planificau din umbră politica externă americană. Preşedintele Kennedy a fost implicat de asemenea şi în disputele cu magnaţii din industria oţelului(US Steel) şi monopolul instaurat de aceştia cu ajutorul J.P. Morgan. Mulţi erau deranjaţi de faptul că preşedintele avea prea multe cunoştinţe de economie şi incomoda astfel corporaţiile , în goana lor după profit. S-a încercat inclusiv reforma Rezervei Federale şi a băncilor private care o constituie. Preşedintelui nu i s-a părut constituţional dreptul rezervat de Federal Reserve, de a tipări bani şi de a încasa ulterior dobânzi la împrumut statului american.  Poate de aceea au apărut şi atât de multe teorii ale conspiraţiei legate de asasinatul  preşedintelui Kennedy.
Succesorul lui Kennedy, preşedintele Lyndon Johnson, a fost în schimb mult mai receptiv la sfaturile date de Council on Foreign Relations(CFR). La 2 decembrie 1963, la doar câteva zile după ce a fost investit în funcţia de preşedinte, L. Johnson s-a grăbit să transmită instrucţiuni Generalului  Maxwell Taylor (membru CFR), pentru a întări efectivele de ofiţeri ale Generalului Paul Harkins, detaşat în Vietnamul de Sud. După incidentul din Golful Tonkin(2 august 1964), preşedintele Johnson a cerut imediat aprobarea Congresului SUA, în vederea iniţierii unei operaţiuni militare împotriva Vietnamului de Nord. Chiar dacă războiul din Vietnam era în plină desfăşurare(URSS ,fiind de partea Vietnamului de Nord), asta nu a fost o piedică pentru sporirea schimburilor comerciale dintre SUA şi URSS, încurajate în special de familia Rockefeller,cea care a contribuit şi la înfiinţarea camerei de comerţ Ruso-Americane. La fel s-a  întâmplat şi în cel de-al doilea Război Mondial, când  Standard Oil of New Jersey(controlată de Rockefeller)a vândut petrol prin state ţerţe(Elveţia), Germaniei. Germania a  beneficiat de asemenea şi de tehnologia producerii carburantului sintetic, pusă la dispoziţie de General Motors. Se ştie că fondatorul General Motors, Henry Ford, era un mare simpatizant al lui Hitler.
Până la urmă s-a aplicat reţeta mari familii Rothschild, prin care naţiunile trebuie încurajate să concureze militar una cu alta,şi în acelaşi timp împrumutate cu sume mari de bani, de pe urma cărora să se obţină profituri uriaşe pentru creditori. Instaurarea comunismului în Rusia, după revoluţia bolşevică pusă la punct de Lenin în 1917, a făcut parte tot din strategia acestor familii influente, care făceau parte din societăţi secrete.
Societăţile secrete cu origini din ordinul iluminaţilor şi cel al masonilor, stau de asemenea la originea şi finanţarea celui de-al Doilea Război Mondial. Ascensiunea lui Hitler în Germania a fost posibilă doar cu finanţarea acestor cercuri obscure formate din familii bogate de bancheri şi mari industriaşi. Teosofişti, tulişti şi alte cercuri oculte, înrudite cu Masoneria, au avut o largă răspâdire în rândul conducerii naziste. Ideea acestor organizaţii oculte era să promoveze o nouă religie,care să înlocuiască doctrina creştină cu  diferite obiceiuri şi superstiţii din religiile orientale(misticismul egiptean,Cabala evreiască şi talmudul, budism şi hinduism).
Council on Foreign Relations(CFR) a profitat de cel de-al Doilea Război Mondial pentru a justifica creearea unui Guvern Mondial. Globaliştii au încurajat, în contextul ameninţării forţelor Axei, o alianţă nord-atlantică permanentă între SUA şi Marea Britanie.
Obiectivul final al societăţilor secrete
Însumând toate dovezile, putem concluziona că obiectivul general al acestor societăţi moderne este să instaureze un “Guvern Mondial”  însoţit de un control social centralizat şi de o pierdere a suveranităţii naţionale. Acest obiectiv tinde să devină o realitate, în mare parte datorită creşterii dominaţiei corporaţiilor multinaţionale asupra guvernelor şi economiilor.Prin moştenire, căsătorie sau asociere de afaceri, membrii societăţilor secrete au ajuns să controleze aceste companii. Dacă activităţile lor erau într-adevăr onorabile, aceştia ar fi afişat mai multă deschidere faţă de publicul larg.
Pe lângă faptul că doresc să controleze sfera publică, aceste organizaţii de iluminaţi şi masoni, vor să creeze o cultură de masă, în care vor să schimbe inclusiv valorile familiei. Pentru aceştia, nedeţinerea controlului asupra vieţii private a individului este considerată o  ameninţare la adresa securităţii statului.
Aceste societăţi secrete continuă să manipuleze destinele unor întregi naţiuni prin instigarea şi finanţarea războaielor. Aceşti indivizi se consideră deasupra moralei şi eticii omului mediu.
Este evident că obiectivul pe care îl urmăresc este mult mai înalt, fie că e vorba de  bogăţie şi putere absolută, sau poate de o agendă ascunsă privind originea omenirii, destinul şi spiritualitatea sa.

Bibliogafie

Jim Marrs, Rule by Secrecy: The Hidden History that Connects the Trilateral Commission, the Freemasons & the Great Pyramids,Ed. HarperCollins Publishers, New York,2001.