miercuri, 5 februarie 2014

Dilemele zilei

Dilemele zilei
Sistemul  tradițional educațional plasează începerea istoriei omenirii cu circa 8000 de ani în urmă. Religia sau ceea ce a înțeles omul din scripturi, ne învață că omenirea> s-a născut cu 6000 de ani în urmă și de atunci și  până în prezent se zbate cu neputință pentru a afla răspunsurile la cele mai arzătoare întrebări.
Omul nu știe cine este sau de unde vine și cu atât mai puțin care este scopul său în viață. Pe lângă aceste  întrebări deja clasice, mai sunt și altele la care nicio știință nu poate oferi acum răspunsuri satisfăcătoare.
Problema este că aceste întrebări fără răspuns se> înmulțesc pe zi ce trece și viitorul nu pare să strălucească cel puțin din această perspectivă. Pentru a realiza bezna totală în care se află civilizația umană, am adunat un set de întrebări la care știința nu poate (încă!?)răspunde:

1. O hartă ciudată, desenată pe o piele de gazelă, a fost descoperită în 1929 și înfățișează Antarctica înainte să fie înghețată. Era semnată Piri Reis, care a avut acces la Biblioteca Imperială a Constantinopolului și a copiat-o după un alt model în 1513. Cărțile noastre de istorie ne spun că Antarctica a fost descoperită de James Cook la 17 ianuarie 1773. Cine a putut desena harta după care s-a inspirat Piri Reis și> când pentru că Antarctica este sub gheața de zeci de mii de ani?

2. O figurină bizară a fost descoperită în Idaho în 1889  Conform analizelor de laborator s-a stabili că are o  vechime de peste 1 milion de ani. Cine a putut să construiască o asemenea figurină în urmă cu peste 1 milion de ani?

3. În China s-au descoperit peste 100 de piramide care sunt îngropate la 300 de metri în pământ. Arheologii sunt de părere că acestea sunt cele mai vechi piramide existente pe Terra. Oare realizează cineva că este nevoie de zeci de mii de ani sau poate sute de mii pentru ca un obiect să fie îngropat cu 300 de metri de pământ?

4. Există numeroase piramide construite pe fiecare continent. Nimeni nu poate spune pentru ce au fost construite aceste structuri megalitice, ci există doar presupuneri. Oare cine le-a construit și în ce scop?

5. În Ecuador au fost descoperite o un ibric cu 12 cești. Sunt făcute din jad și imediat au atras atenția oamenilor de știință. Interesant este că dacă torni conținutul celor 12 cești în cupa mai mare se umple perfect. Mai mult de atât interiorul ceștii mari este magnetic. Acest lucru este imposibil pentru că dacă interiorul este magnetic ar  trebui să fie la fel și exteriorul, dar lucrurile nu stau chiar așa.  Cine a realizat acest set de cești și care este cauza pentru  care interiorul cupei mai mari este magnetic?

6. Au fost descoperite peste 350 de artefacte ciudate în America Latină. Unul dintre ele înfățișează o piramidă, care are un ochi deasupra sa. Când este mișcat în anumite direcții se poate vedea o stea care pare desprinsă din constelația Orion. Obiectele sunt inscripționate cu litere ciudate care au mai fost găsite prin diferite locuri din  lume. Artefactele au o vechime de câteva zeci de mii de ani. Este posibil să fi existat o civilizaţie mai avansată înaintea apariției omului pe Terra?

7. Cuvântul pre-sanskit, descoperit într-una dintre piramidele egiptene a fost tradus și are următoarea  semnificație: "fiul creatorului vine". Despre ce creator este vorba și de pe ce planetă poate să vină?


8. În  1851 în Dorchester , Massachusetts, un vas din zinc și argint a fost descoperit. El are peste 100.000 de ani  vechime, ceea ce certifică faptul că ființe inteligente au existat pe Terra și în trecutul îndepărtat. Despre ce fel de ființe este vorba și care este cauza pentru care au dispărut?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu